HOGYAN ÉRD EL A ZENEI ÁLOMKARRIERT?

2019.09.11

Egy zenekar látható sikerei mögött rengeteg közreműkődö segítsége, támogatása és munkája áll. Az egyik legfontosabb szereplő mindközül a coach. Attól függetlenül, hogy klasszikus értelemben vett coach-ról beszélünk-e, vagy például egy menedzserről, esetleg jóbarátról, aki képes ellátni egy coach feladatkörét. De mit is csinál egy zenei coach? És hogyan segít abban, hogy elérd a zenei álomkarriert?

Mire jó egy zenei coach?

Ha van egy célod, amit szeretnél elérni, és komolyan gondolod, akkor szükséged lesz egy coach-ra. Elég ha csak megnézed a különféle szakmák legelismertebb szereplőit. Usain Bolt a világ egyik legkiválóbb atlétája, a saját területén a legjobb, és őt is támogatja egy coach. Mint ahogy a Szilícium-völgy és Manhattan legnagyobb üzletembereit is.
Sokan abba a hibába esnek, hogy elhiszik, ha elérnek egy bizonyos fokú sikert, már nem lesz szükségük coach-ra. Pedig pont az ellentéte az igaz! Azon emberek mögött, akik nem jutnak egyről a kettőre, és sorozatosan elvéreznek az álmuk elérésében, nincs egy coach, aki segíthetne nekik kitörni az ördögi körből.
A zeneiparban, főleg ha szabadúszó vagy, nincsenek kőbe vésett határidők. Viszont ha a Coldplay-hez vagy Adele-hez hasonlóan leszerződtél egy kiadóval, megjelenhet a nyomás, hogy a megbeszélt határidőre adjátok le az új album masterét.

A határidők betartása természetesen nem csak a zenekaroknak kihívás. Ez sokak gyengepontja. Ilyenkor jön jól egy coach, aki szavadon fog és elszámoltat, hogy minden feladatoddal időben végezz.
Egy érzékletes példa: milyen zenei tudásod lenne ma, ha annak idején a zene tanárod nem kéri számon rajtad hétről hétre, hogy mennyit gyakoroltál és fejlődtél. Valószínűleg fele olyan szorgalmas se lettél volna, és most egy akkordot se tudnál lefogni.

A legtöbb előadó életében a coach szerepét a menedzserük tölti be. Rengeteg menedzser van, akik egyszemélyben kiváló coach-ok is. Ott vannak, hogy bátorítsák az előadójuk, szurkoljanak nekik, együtt örüljenek a sikereknek, és talpra állítsa őket a kudarcok után. A probléma azzal van, hogy sok zenekarnak nincs főállású menedzsere, aki az alapvető feladatok ellátásán túl érdemi extra figyelmet tudna fordítani az előadóira. Ha túl sok feladatot lát el a menedzser egyszemélyben (zenekari menedzser, turné menedzser, sajtós, sofőr, pénzügyes, stb.), és ezt több zenekarnak is csinálja párhuzamosan, akkor csak abban az esetben tud valódi coach szerepbe váltani, amikor krízis van, és kénytelen coach szerepkörbe helyezni magát.

Viszont ha a menedzser sose kapott coach képzést, és a témában sem olvasott utána az egyes módszereknek, akkor csak a legjobb tudása, a segítő szándéka és az évek alatt összeszedett tapasztalata lehet a zenekar segítségére. Szemben egy képzett coach-csal, akit nem csak a krízisek kezelésére, de azok megelőzésére képeztek ki. Így nem csak a holtpontokról tudja visszahozni a csapatot, de az elkerülhetetlen időszakos lejtmenetek megjelenését is tudja későbbre tolni, az ilyen időszakokat lerövidíteni, és gyakoriságukat ritkítani.

A fenti gondolatmenet során megelőlegeztem azt a feltevést, miszerint a zenekar és a menedzser egy jó párosítás, jó ideje és sikeresen dolgoznak együtt. Azonban sajnos létező jelenség, hogy a menedzser és a zenekar céljai nem egyeznek, és folyamatos köztük a konfliktus - vagy csak épp a kettejük viszonya kerül válságba. Ilyenkor a menedzser semmilyen coach szerepet nem tud betölteni a zenekar életében, és az előadóknak külső segítséget kell kérniük a probléma minél sikeresebb megoldásához.

Egy zenei coach azonban nem - vagy nem feltétlenül - állandó tagja a zenekar életének. Ott van, hogy segítsen, de nem vonódik be annyira, hogy az a zenekaron belül konfliktushoz vezessen. Támogat, de nem irányít. Segít, de nem utasít.

Mit csinál egy zenei coach?

Egy coach feladata, hogy segítsen, hogy el tudd érni a célt, amit kitűztél magad elé.

Ebbe nem csak a szakmai, zenei sikerek számítanak bele, de a magánéleti és egyéb területei is az életednek. Mert ha az életed valamely területén zavar van, az negatív kihatással lehet a többi területre is.

Egy zenei coaching során olyan, nem csak a zenei karrieredet meghatározó területeket is érinthetünk, mint például:

  • Hatékonyság
  • Kapcsolatod a pénzzel
  • Hogyan állíts fel hatékony célokat
  • Hogyan növeld az önértékelésedet
  • Hogyan kezeld a kritikát
  • Hogyan építsd fel az Álom Csapatodat (még senki nem tört a slágerlistál élére önerőből)
  • Hogyan vizualizáld a sikeredet, hogy megértsd, miért is olyan fontos számodra
  • Hogyan maradj két lábbal a földön, amikor felkap a siker
  • Hogyan tudod a sikert arra használni, hogy vissza adj valamit a közönségednek

Abban, hogy elérd a célodat kiemelten fontos szerepe van a "Mindennap egy kicsit" elvnek. Vagyis egyszerre csak egy lépést teszel előre, de azt rendszeresen, mindennap. Persze mondani könnyebb, mint tényleg meg is tenni, és minden egyes nap arrébb tenni egy fűszálat. A coach-od viszont ott áll melletted, és biztosít arról, hogy ne lustulj el menet közben.

Ha úgy gondolod, hogy a coaching segíthet, hogy szintet lépj a zenei karrieredben, ne habozz! Vedd fel velem a kapcsolatot, hogy megbeszéljük, miben lehetek a segítségedre.


Ha úgy gondolod, kimaradt valamit, vagy szeretnél a témában további cikkeket olvasni, írd meg nekem emailben, Facebookon vagy Instagramon kommentben, és legyél Te is a blog társszerkesztője. 

Olvasd el a többi írásomat is

A munkahelyi konfliktusok a munkahelyi környezet természetes velejárói. Megszabadulni sose fogunk tőlük, de rajtunk is múlik, hogy hogyan kezeljük azokat. Ebben a bejegyzésben azt fogom megmutatni, hogy a konfliktus kialakulása mennyiben múlik rajtunk, mint érintett beosztottakon, és kialakult konfliktus esetén mit tehetünk annak megoldása...

A munkahelyi konfliktusok természetes velejárói egy irodának, ahol különböző hátterű, munkastílusú és személyiségű emberek dolgoznak együtt. Törvényszerű, hogy időről-időre viták pattanjanak ki. Viszont a konfliktusokat nem szabad a szőnyeg alá söpörni - muszáj és szükséges őket kezelni és megoldani. A következő blogbejegyzésekben sorra veszem a...

Egy zenekar látható sikerei mögött rengeteg közreműkődö segítsége, támogatása és munkája áll. Az egyik legfontosabb szereplő mindközül a coach. Attól függetlenül, hogy klasszikus értelemben vett coach-ról beszélünk-e, vagy például egy menedzserről, esetleg jóbarátról, aki képes ellátni egy coach feladatkörét. De mit is csinál egy zenei coach? És...