MI A COACHING?

Ha a Wikipédiát kérdezed:

"A coaching egy személyes, segítő, fejlesztő tevékenység. A személyes képességeket, meglévő erősségeket azonosítja és fejleszti, segítve ezzel a továbblendülést, az elakadások, problémák megoldását.
Célja az egészséges, de bizonyos nehézségekkel küzdő vagy akár csak önmagukat egyes területeken fejleszteni kívánó embereknek, szervezeteknek való segítségnyújtás.
A coach a coaching során nem ad közvetlenül tanácsot. Kérdéseivel, alkalmazott technikáival segíti hozzá az ügyfelét (a coachee-t) a megfelelő válaszaihoz. A jelen megoldandó feladataira és a jövőben megvalósuló megoldásokra koncentrál."

A fenti leírás szinte pontosan körülírja a coaching főbb ismérveit. Néhány pontot mégis kiemelnék, és kiegészítenék:

I. Személyes, segítő, fejlesztő tevékenység
Hankovszky Katalin KAPSZIL-n tartott workshopján hallottam azt a megfogalmazást, ami számomra még ennél is pontosabban fogalmaz: beszélgetés két ember közt, ahol az egyik ember azért vesz részt a beszélgetésben, hogy azzal segítse a másikat válaszai megtalálásában. (nem szószerinti idézet)
Vagyis nagyon sokféle beszélgetés lehet coaching. A legfontosabb viszont az, hogy az egyik fél minden esetben a másik érdekében vesz részt benne. A coach irányítója, indikátora a beszélgetéseknek, de az ő problémái, szubjektív véleménye nem lehet meghatározó szereplője a beszélgetésnek! Ő maga nem ragadhatja magához a beszélgetés képzeletbeli reflektorát, és nem bocsájtkozhat hosszas monológokba annak érdekében, hogy öncélúan hangot adjon véleményének, vagy megossza - szerinte - hasonló élettapasztalatait. Mindaddig, amíg az egyik fél (coach) azon célból vesz részt a beszélgetésben, hogy saját ideológiáját és világképét félre téve segítsen a másiknak (coachee), hogy megtalálja a kérdéseire a saját válaszait, addig coaching-ról beszélhetünk.
Természetesen a coach teljes személyével és személyiségével is dolgozik, és lehet véleménye – ha a coachee igényli, meg is oszthatja azt. Viszont fontos odafigyelnie, hogy a saját személyes véleményét ne vigye bele a coaching-ba, és így ne terelje a coachee-t egy szerinte ideálisnak vélt megoldás felé! Ebben a tekintetben pártatlannak kell lennie, és a választás jogát a coachee-ra kell bíznia!
Vagyis a coaching nem tanácsadás! De erről bővebben lejjebb.


II. A személyes képességeket, meglévő erősségeket azonosítja és fejleszti, segítve ezzel a továbblendülést, az elakadások, problémák megoldását.
A coaching nem képzés. A coaching alatt új képességre nem fogsz szert tenni. Ez a szomorú valóság. De van jó hírem is: a coaching folyamán aktív módba fognak kerülni mindazon képességeid, készségeid és erősségeid, amiket eddig nem használtál! Olyan, mint mikor a passzív szókincset aktívba rakod át. Tudod, hogy tudod, hiszen már tanultad! Csak az aktív alkalmazás marad el. Elmehetsz a világ összes képzésére, elolvashatod az összes fejlesztőkönyvet... de ha a tanultakat nem viszed át a mindennapokba, és nem alkalmazod őket, akkor szinte felesleges volt a sok tanulás és fejlesztés. Egy coach ilyenkor tud segíteni: ugyanis nem azért nem alkalmazod a tanultakat, mert ostoba lennél és saját magaddal akarsz kiszúrni. Hanem azért, mert létezik egy olyan dolog, ami úgy hívnak: szokások. A szokásokon pedig nagyon nehéz változtatni. Gondolj csak a dohányzásra:

A dohányzásról pofonegyszerű leszokni. Én magam is legalább százszor megtettem. (Mark Twain)

Minél régebb óta csinálsz valamit úgy, ahogy - legyen az cselekvés vagy akár csak gondolkodás -, a következő hasonló szituációban automatikusan ahhoz a megoldáshoz fogsz nyúlni. Ennek oka röviden annyi, hogy "mert így működik az agyunk". Vagyis ha tanulsz egy új, hatékonyabb, eredményesebb cselekvési vagy gondolkodási formát, szinte biztos, hogy nem ahhoz fogsz nyúlni, amikor szükség lenne rá, hanem a régi megoldási módodhoz. Vagyis hiába minden képzés és önfejlesztés, eredményt nem fogsz látni. Kell valaki, aki rákoppint az orrodra, amikor a berögzült mintádat veszed elő az új helyett - ez lehetsz te magad is, és lehet egy coach is. 


III. Célja az egészséges [...] embereknek, szervezeteknek való segítségnyújtás.
Egészséges alatt itt azt kell érteni, hogy a coaching nem terápia!
Ha pszichológus vagy pszichiáter szakterületébe tartozó témát viszel, akkor egy felelősségteljes coach át fog irányítani a megfelelő szakemberhez. A coaching nem foglalkozik traumákkal, személyiségzavarokkal, függőséggel, hangulatzavarral, demenciával, stb. Ezek mind-mind komoly területek, amik megfelelő szakembert igényelnek! Egy coach ezek kezelésére nem jogosult.


IV. A coach a coaching során nem ad közvetlenül tanácsot. Kérdéseivel, alkalmazott technikáival segíti hozzá az ügyfelét (a coachee-t) a megfelelő válaszaihoz.
Az első pontban már érintettük ezt a kérdéskört. A coach nem szakértője az életednek. Nem is lehet az, hiszen a saját életedet csak TE ismerheted. Vagyis érdemi döntést is csak TE tudsz hozni róla. A coach viszont a megfelelő "kérdéseivel, alkalmazott technikáival" segíteni tud, hogy saját magad találd meg a válaszaidat a kérdéseidre. 
Egy gyors kis ábra, hogy mások miért nem adhatnak hatékony, eredményes tanácsot a saját életedre vonatkozóan:

Az Ő véleményük
=
Az Ő félelmeik és bizonytalanságaik

+

Az Ő értékrendjük

+

Az Ő tapasztalataik

(forrás: Youtube)

Ebben a képletben TE sehol nem vagy benne.
Ihletet, referenciapontot persze adhatnak. Mesélhetnek saját élményeket, amikből meríthetsz ötleteket. DE! A tutit sose fogják tudni! A saját kérdéseidre a saját válaszaidat kell megtalálnod!

Ebben tud Téged egy coach segíteni.


MI MIRE ELÉG?

(elsősorban egyéni coaching esetén)

1 alkalmas coaching: apró zavar van a gondolataidban, kicsit rendet kell tenni, hogy tisztán láss egy témávak, élethelyzettel kapcsolatban. Nem tartós változás a cél, inkább csak a gondolatok rendezése.
3 alkalmas coaching: egy közelgő élethelyzettel kapcsolatban (pl. prezentálás) szükséged van a gondolataid tisztázására, mentális felkészülésre, az önbizalmad visszaállítására.
6 alkalmas coaching: egy adott témán tudunk dolgozni (pl. stresszmenedzsment), vagy áttekintjük az életed különböző területeit, és megvizsgáljuk, hol milyen fejlesztendő lehetőségek vannak.
6+ alkalmas coaching: egyéni fejlesztési terv formájában mélyebbre menve dolgozunk egy vagy több problémán, fejlesztendő területen.