MIT CSINÁL EGY COACH?

Január 2. A szilveszteri fáradalmakat kiheverve előhúzod az újévi fogadalmaid listáját, aminek élén ott virít, hogy idén - most már tényleg - életmódot váltasz, és elkezdesz rendszeresen edzeni. Másnap leporolod a polifoam matracodat, és belevágsz a netről letöltött edzéstervbe. Első nap még végig is csinálod becsülettel. A második alkalommal is. A harmadik napon 3 sorozat helyett már csak 2-öt csinálsz meg. Két héttel később a heti 3 edzésből 1-et ha teljesítesz, már nagyon büszke vagy magadra.
Viszont ez így nem mehet tovább, mi lesz így a fogadalmaddal! Úgyhogy másnap leballagsz a szomszéd edzőterembe, kiváltod a bérletet, és abban a hitben, hogy a havi bérlet árát úgysem hagyod majd veszni hagyni ismét belevágsz az edzéstervedbe. A tükörben várt eredmények viszont elmaradnak, és te is elkezdesz elmaradozni a teremből, mert "valami mindig közbe jön". A fogadalmadat viszont nem akarod feladni. Mit tehetsz még?

Keresel a teremben egy szimpatikus személyi edzőt, és megállapodsz vele, hogy heti 3 alkalommal nála fogsz edzeni. Összeállít neked egy személyre szabott edzéstervet étrenddel, és a megbeszélt időpontban vár téged a teremben. Megbeszélted vele, fizetsz is érte... ciki lenne nem elmenni, ugye? És ha már a kezedben van az annyira várt fejlődésedet elhozó edzésterved és étrendterved, hülye lennél nem követni, igaz? Elvégre heti háromszor mégse hazudhatod szemközt az edzőt, hogy persze-persze követed az általa megadott étrendet, miközben minden este pizza a vacsi - az edzéstervet pedig ugye helyszínen vasalja be rajtad... - a mérleg nyelve pedig csak nem akar megmozdulni... Ő se hülye, tudni fogja, hogy honnan fúj a szél. Beégni meg ciki, úgyhogy összekapod magad, erőt veszel magadon, és végre tényleg(!) belekezdesz abba a változásba, amiről annyit álmodtál. Az edződ pedig ott lesz, és minden egyes alkalommal ordítani a fogja a füledbe, hogy: "MÁR CSAK 4... 3... 2... 1... ÉS MÉG 8 ISMÉTLÉS! MEG TUDOD CSINÁLNI! NE HAGYD ABBA! CSINÁLD MÉG! NA MÉG EGY UTOLSÓT!"

Te pedig vagy négyszer olyan keményen edzel, mintha otthon magad tennéd. Ráadásul, ha kérdésed támad, van kinek feltenni, van kitől tanácsot kérni.

Ezt teszi egy coach. Csak az edzőterem helyett az élet bármely területén, ahol szükséged van arra, hogy valaki kicsit fenékbe billentsen, és áttoljon azon a határon, amin magadtól nem tudnál átlépni.